Polędwiczka wieprzowa z cukinią i surówką z kapusty
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Polędwicy wieprzowej
1 Duża cukinia
2 Czerwone cebule
2 łyżka Oleju
1 łyżka Masła
300 ml Śmietanki 36%
1 Ząbek czosnku
1 szczypta Pieprzu
1 szczypta Soli
1 Główka kapusty
1 Awokado
1 pęczek Koperku
1 Duży ogórek
1 łyżka Majonezu
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Polędwicę dobrze umyj i oczyść z niepotrzebnych błonek. Pokrój na 2 cm plastry i lekko rozbij. W Tefal Cook4Me rozpuść łyżkę masła i smaż plastry polędwicy z dwóch stron do zarumienienia.
Etap 3 /6
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Mięso wyjmij i podsmaż na pozostałym tłuszczu warzywa. Dodaj przyprawy i czosnek.
Etap 4 /6
Do warzyw dodaj z powrotem mięso i zalej śmietanką. Duś aż sos zgęstnieje.
Etap 5 /6
Wykonaj surówkę. Kapustę i ogórka pokrój w kostkę i połącz z pokrojonym koperkiem. Wykonaj sos – zblenduj awokado, oliwę i majonez i połącz z warzywami.
Etap 6 /6
Mięso podaj z surówką.