Zupa szparagowa z serem feta
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Ziemniaki
600 g Szparagi
2 l Bulion
500 ml Woda
100 g Masło
200 ml Śmietana 18%
200 g Ser feta
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżeczka Sok z cytryny
0.5 łyżeczka Pieprz cytrynowy
0.5 łyżeczka Bazylia
Koperek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki. Odłam jasne i twarde końce szparagów (same powinny się złamać we właściwym miejscu). Resztę pokrój na kawałki.
Etap 2 /8
Do Cook4me wlej 500 ml wody i wrzuć 300 g szparagów. Gotuj pod ciśnieniem przez 10 min.
Etap 3 /8
Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągnij ugotowane szparagi i zblenduj je na gładką masę. Wylej wodę z misy.
Etap 4 /8
Do Cook4me włóż masło i je roztop.
Etap 5 /8
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmaż przez 10 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 6 /8
Następnie do ziemniaków dodaj pozostałe nieugotowane 300 g szparagów i podsmażaj całość przez 5 min w trybie średnie podsmażenie mieszając delikatnie.
Etap 7 /8
Wlej bulion, dodaj zblendowane szparagi, przyprawy, śmietanę i koperek. Wymieszaj. Gotuj w trybie wysokie ciśnienie przez 10 min.
Etap 8 /8
Przelej zupę do talerzy lub miseczek i dodaj fetę.