Zupa rybna z halibuta i dorsza
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Halibuta
400 g Dorsza
1 Pomidory pokrojone w puszce
2 Marchewki
1 Pietruszka
1 Por
0.5 Selera
3 Liść laurowy
2 łyżeczka Sosu rybnego
Sól
Pieprz
1 łyżka Masła
2 łyżeczka Bulion warzywny
2 l Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotowanie składników. Rybę opłucz i pokrój w średniej wielkości kawałki. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Pora pokrój w pół książce.
Etap 2 /5
Rozpuść masło, dodaj rybę i podsmaż. Dodaj trochę soli i pieprzu. Wyjmij podsmażoną rybę.
Etap 3 /5
Nie myj misy. Włóż przygotowane warzywa i podsmaż.
Etap 4 /5
Dodaj sól, pieprz, sos rybny, liść laurowy, bulion, pomidory w puszce oraz wodę.
Etap 5 /5
Dodaj rybę i dopraw do smaku.