Zapiekanka owsiana z okruchami czekolady i wiórkami kokosowymi
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
200 g Płatki owsiane
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
0.5 łyżeczka Sól
50 g Cukier kokosowy (lub brązowy)
250 g Dojrzałe banany (mniej więcej 2 sztuki)
200 ml Mleko
3 Jajka
30 g Roztopiony olej kokosowy
50 g Kropelki czekoladowe
1 łyżka Wiórki kokosowe
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wymieszaj owies, drożdże, sól i cukier. Zmiksuj obrane banany z mlekiem, jajkami i roztopionym olejem kokosowym. Dodaj owsianą mieszankę i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż wszystko do formy do pieczenia. Posyp okruchami czekolady i wiórkami kokosowymi.
Etap 2 /3
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w czerwonym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu gotuj przez 10 minut.
Etap 3 /3
Podawaj na ciepło.