Zapiekanka farmerska z grzybami i puree fasolowym
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
4 osób
2 Puszki fasoli białej
250 g Mięsa mielonego wieprzowego
100 g Podgrzybków
100 g Cebuli
50 g Koncentratu pomidorowego
50 ml Sosu sojowego
2 łyżka Bułki tartej
150 g Sera cheddar
1 Jajko
0.5 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Soli
Akcesoria
Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia Snacking & Baking XL Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebulę i grzyby drobno siekamy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy sos sojowy, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy.
Etap 2 /4
Do fasoli dodajemy jajko i starty ser i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy pieprzem i solą.
Etap 3 /4
Płytę grillową wymieniamy na formę i ustawiamy kolor pomarańczowy w trybie manualnym. W formie wykładamy równomiernie masę mięsną, a na wierzchu wykładamy masę fasolową. Zamykamy OptiGrill i pieczemy 30 minut.
Etap 4 /4
Gotową zapiekankę dzielimy na kawałki, nakładamy na talerz i serwujemy z musztardą, świeżym tymiankiem i odrobiną oliwy.