Zapiekanka ziemniaczana
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Ziemniaki
1 Drobno posiekana żółta cebula
2 gałązka Świeży tymianek
Cytryna
Sól, pieprz
15 cl Bulion warzywny
1 łyżeczka musztarda dijon
30 g Masło
60 g Tarty parmezan
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj, obierz i posiekaj ziemniaki na plasterki o równej wielkości.
Etap 2 /4
Natłuść prostokątną tacę. Ułóż pojedynczą warstwę ziemniaczanych plasterków – powinny pokrywać cały spód. Posyp 1/3 cebuli, tymiankiem, skórką z cytryny, solą i pieprzem. Powtarzaj, aż zużyjesz wszystkie składniki.
Etap 3 /4
Wymieszaj bulion warzywny i musztardę, a następnie polej ziemniaki tym sosem. Dodaj kilka gałek masła, a następnie parmezan.
Etap 4 /4
Włóż standardową tacę do urządzenia, a na wierzchu umieść ziemniaki. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 20 minuty.