Wieprzowina z curry po wietnamsku
- Całkowity czas 29 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Polędwica wieprzowa
300 g Dynia
130 ml Krem kokosowy
0.33 łyżeczka Mielone chili
1 łyżka Świeży imbir
1 łyżka Sos Nuoc mam
0.5 łyżka Mięta
1 łyżka Proszek curry
1 łyżka Olej arachidowy
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój imbir na cienkie paski.
Etap 3 /8
Umyj i drobno posiekaj miętę.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
Etap 5 /8
Dodaj curry i chili. Podsmaż mięso z każdej strony.
Etap 6 /8
Dodaj krem kokosowy, imbir i chili. Wymieszaj.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Dodaj nuoc mam i miętę.