Wegańskie pesto bazyliowe
- Całkowity czas 3 min.
- 1 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Bazylia
2 goździk Czosnek
70 ml Oliwa z oliwek
3 łyżka Sok z cytryny
1 szczypta Sól
20 g Orzechy nerkowca
1 łyżka Drożdże słodowe
30 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W blenderze umieść bazylię, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i sól. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.
Etap 2 /3
Dodaj orzechy nerkowca, słodowe drożdże i wodę. Blenduj na maksymalnej prędkości przez 1 minutę. Wydłuż czas, jeśli chcesz uzyskać gładszą konsystencję.
Etap 3 /3
Pesto przelej do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce.