WIEPRZOWINA W CHIŃSKIEJ POLEWIE
- Całkowity czas 20 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6
3 goździk
5 centymetr kawałek obranego, świeżego imbiru
6 łyżka sos sojowy
6 łyżka ketchup
4 łyżka ocet ryżowy
3 łyżka płynny miód
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Obierz i rozgnieć ząbki czosnku, zetrzyj imbir i wymieszaj w misce z ketchupem, sosem sojowym, octem i miodem.
Etap 2 /7
Weź ostry nóż i wytnij na powierzchni plasterków schabu wieprzowego kratkowany wzór, a następnie włóż je do miski i powlecz marynatą.
Etap 3 /7
Marynuj przez 30 minut.
Etap 4 /7
Włącz grill. Wybierz Wieprzowina i naciśnij OK.
Etap 5 /7
Po rozgrzaniu urządzenia połóż na grillu dobrze odsączone plasterki schabu wieprzowego i opuść pokrywkę.
Etap 6 /7
Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aż mięso całkowicie się upiecze.
Etap 7 /7
W międzyczasie przelej marynatę do rondla, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5–10 minut lub do czasu, aż utworzy się sos o konsystencji syropu. Przed podaniem wysmaruj sosem plasterki.