Włoskie panini wg Eweliny Różańskiej
- Całkowity czas 10 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Bułka ciabatta
2 łyżka Zielonego pesto
6 Plastrów włoskiej szynki, np. spianata piccante
2 Suszone pomidory
0.5 Kulki mozzarelli
1 łyżka Obranych niesolonych pistacji
1 łyżeczka Tartego parmezanu
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Ciabattę przekrój na pół. Mozzarellę pokrój na grube plastry, a suszone pomidory na małe kawałki. Pistacje delikatnie posiekaj.
Etap 2 /3
Dolną i górną część bułki posmaruj pesto. Na dolnej części ułóż plastry szynki, suszone pomidory, mozzarellę, pistacje. Całość posyp parmezanem i przykryj górną częścią bułki.
Etap 3 /3
Ustaw na grillu tryb Kanapka i kliknij przycisk OK. Po rozgrzaniu urządzenia, włóż swoje panini do grilla, zamknij pokrywę delikatnie zgniatając kanapkę. Nie przerywaj grillowania do momentu, aż kontrolka zaświeci się na pomarańczowo, co oznacza średnio upieczone.