Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. udka z kurczaka

  • 250 g naturalny jogurt

  • 2 łyżka rozmaryn

  • 3 łyżka musztarda dijon

  • 4 goździk ząbek czosnku

  • sól

  • pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Wymieszaj jogurt z musztardą, rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Polej udka z kurczaka marynatą i włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny.

  • 4szt. udka z kurczaka
  • 250g naturalny jogurt
  • 2łyżka rozmaryn
  • 3łyżka musztarda dijon
  • 4goździk ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Etap 2 /2

Włącz grill. Wybierz program Pierś z kurczaka i naciśnij OK. Spryskaj tace niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść udka z kurczaka na grillu i zamknij go. Grilluj udka z kurczaka aż do osiągnięcia pożądanego wyglądu.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
25 min.

Udka z kurczaka w sosie barbecue

ratings.4.9

22 Recenzje

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Udka z kurczaka w sosie barbecue
Tefal
Tefal
39 min.

Skrzydełka kurczaka w marynacie z coli

Review 4 stars (average)

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Skrzydełka kurczaka w marynacie z coli
Tefal
Tefal
4 godz. 55 min.

Udka z kurczaka marynowane w rozmarynowym jogurcie

ratings.NaN

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Udka z kurczaka marynowane w rozmarynowym jogurcie
Tefal
Tefal
3 godz. 45 min.

Chrupiące udka z kurczaka

ratings.NaN

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Chrupiące udka z kurczaka
Tefal
Tefal
5 min.

Grillowane udka z kurczaka w sosie musztardowo-klonowym

Review 5 stars (average)

Udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-rozmarynowej - przepisy OptiGrill | Tefal
Grillowane udka z kurczaka w sosie musztardowo-klonowym