Tradycyjne gofry w kształcie serca
- Całkowity czas 48 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
6 sztuki
250 g Mąka
1 szczypta Sól
75 g Cukier
1 saszetka Proszek do pieczenia
2 Jajko
25 cl Mleko
1 łyżka Płynna wanilia
100 g Masło
Akcesoria
Płyta do gofrów (serca)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia.
Etap 2 /7
Dodaj jajka, mleko i wanilię do mieszanki mącznej i dobrze wymieszaj. Wlej roztopione masło i mieszaj, aż powstanie gładka masa.
Etap 3 /7
Odstaw na 30 minut.
Etap 4 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /7
Wlej małą chochlę ciasta na środek każdej foremki gofrownicy.
Etap 6 /7
Zamknij urządzenie i piecz gofry, aż staną się złotobrązowe i chrupiące.
Etap 7 /7
Weź resztę ciasta i powtórz kroki.