Gofry w kształcie serca z kurczakiem i awokado
- Całkowity czas 48 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
250 g Mąka
1 szczypta Sól
1 saszetka Proszek do pieczenia
2 Jajko
25 cl Mleko
100 g Masło
1 Kurczak supreme
2 Awokado
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 Pomidor
2 Jajko
Akcesoria
Płyta do gofrów (serca)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodaj jajka i mleko, dobrze wymieszaj.
Etap 2 /7
Wlej roztopione masło i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Odstaw na 30 minut.
Etap 3 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /7
Wlej małą chochlę ciasta na środek każdej foremki gofrownicy. Zamknij urządzenie i piecz gofry, aż staną się złotobrązowe i chrupiące.
Etap 5 /7
Następnie weź pozostałe ciasto i powtórz kroki.
Etap 6 /7
Gdy gofry będą gotowe, ułóż je na talerzach i pokryj pokrojonym w plasterki awokado, jajkiem na twardo i kurczakiem oraz pokrojonym w kostkę pomidorem.
Etap 7 /7
Skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.