Szakszuka z awokado
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Boczku wędzonego
50 g Papryki czerwonej
1 Cebula
200 g Passaty pomidorowej
3 Jajka
1 Awokado
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Boczek pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj i pokrój kostkę, a awokado na mniejsze kawałki.
Etap 2 /4
Cebulę, boczek oraz paprykę smaż w Cook4Me przez około 2 minuty.
Etap 3 /4
Do podsmażonych składników dodaj passatę oraz przyprawy. Zrób trzy wgłębienia i wbij jajka. Gotuj, aż jajka się zetną.
Etap 4 /4
Szakszukę wyłóż na talerze i podawaj z pokrojonym awokado oraz dodatkiem pietruszki.