*Feta and beetroot pasta sauce
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Gotowane buraki
80 g Ser feta
5 cl Woda
2 cl Śmietanka
1 goździk Czosnek
2 cl Oliwa z oliwek
1 Cytryna
1 łyżka Tahini (pasta sezamowa)
2 łyżka Orzechy laskowe
1 łyżka Rozmaryn
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Wyciśnij cytryny.
Etap 2 /4
Dodaj wszystkie składniki, zaczynając od buraków. Zachowaj połowę fety, posiekane orzechy laskowe i rozmaryn do dekoracji.
Etap 3 /4
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /4
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj wody i ponownie zmiksuj. Dopraw do smaku. Podawaj z ulubionym makaronem i posyp pozostałą fetą, posiekanymi orzechami laskowymi i rozmarynem.