Sałatka feta w słoiku
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
225 g Zielona soczewica
225 g Komosa ryżowa
1.5 łyżeczka Sól
180 g Ser feta
1.5 kostka Ogórek
18 Rrzodkiewka
12 kawałek Suszone pomidory
3 Cebula dymka
12 gałązka Pietruszka
6 łyżka Sos winegret
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Soczewicę i komosę przepłucz i odsącz na durszlaku (osobno). Ogórka, pomidory i fetę pokrój w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Posiekaj cebulę i pietruszkę.
Etap 2 /6
Włóż soczewicę do misy i uzupełnij do połowy wodą. Dodaj sól.
Etap 3 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /6
Dodaj komosę ryżową. Gotuj przez 10 minut w trybie smażenie.
Etap 5 /6
Komosę odcedź i przepłucz zimną wodą.
Etap 6 /6
Dodaj resztę składników i rozłóż do słoików. Podawaj z sosem winegret.