Smażone krewetki tandoori
- Całkowity czas 8 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Obrane krewetki
6 łyżka Świeży imbir
3 łyżeczka Zioła tandoori
3 łyżka Oliwa z oliwek
9 Świeża kolendra
1.5 Cytryna (sok)
Sól
3 Czosnek
1.2 kg Małe różyczki kalafiora
200 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Obierz krewetki.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /7
Podsmaż krewetki, zioła, imbir i czosnek. Dodaj sól. Dodaj sok z cytryny i wyłącz podsmażanie.
Etap 5 /7
Do Cook4me dolej wody, wsyp szczyptę soli i dodaj kalafiora.
Etap 6 /7
Gotuj.
Etap 7 /7
Kalafiora podawaj z odrobiną masła, z krewetkami ułożonymi dookoła i z kolendrą.