Sałatka z buraczków, dyni i fety
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcja XL
1.2 kg Burak
1 Mała dynia
200 g Ser Feta
60 g Orzech laskowy
20 g Ocet balsamiczny
40 g Olej rzepakowy
20 g Kolendra
Sól i pieprz do smaku
40 g Rukola
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Buraczki i dynię dokładnie wyczyścić i pokroić w kostkę.
Etap 2 /6
Fetę pokroić w kostkę.
Etap 3 /6
Warzywa i fetę włożyć do garnka, polać olejem i posypać solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Zapiekać w temperaturze 200°C przez 20 minut.
Etap 5 /6
Wyłożyć na talerz rukolę, a na nią zapieczone warzywa z fetą.
Etap 6 /6
Polać octem balsamicznym, posypać kolendrą/natką pietruszki i orzechami.