Ryż z pikantną ciecierzycą
- Całkowity czas 18 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżeczka Kmin rzymski
0.5 łyżeczka Curry
100 g Ciecierzyca
120 g Ryż basmati
25 cl Woda
30 g Rodzynki
0.5 łyżka Kolendra
0.5 łyżka Koperek
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wlej jedną łyżkę oleju do Cook4me.
Etap 3 /7
Naciśnij „Start”. Podsmaż przyprawy z ciecierzycą i wyłóż do osobnego naczynia.
Etap 4 /7
Wlej pozostały olej do Cook4me, naciśnij "Start" i podsmaż ryż.
Etap 5 /7
Dodaj podsmażoną ciecierzycę i wlej wodę.
Etap 6 /7
Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 7 /7
Dodaj rodzynki, ciecierzycę i zioła. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.