Faszerowane pieczarki z ciecierzycą
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
400 g Pieczarek (kapeluszy)
Szpinaku
50 g Ciecierzycy
1 Ząbek czosnku
2 łyżka Czerwonego pesto
50 g Sera fety
Pieprzu
30 g Tartego sera gouda
1 łyżka Masła
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Pieczarki obierz i oczyść. Do przepisu zostaw same kapelusze.
Etap 2 /4
Przygotuj farsz do pieczarek. Na patelni rozpuść masło i usmaż szpinak z czosnkiem i pieprzem. Dodaj ciecierzycę oraz pesto i ser feta.
Etap 3 /4
Pieczarki nafaszeruj masą. Ułóż na kratce i włącz tryb Warzywa na 15 minut.
Etap 4 /4
Przed końcem pieczenia posyp wierzch pieczarek serem gouda.