Rollsy ze słodko-kwaśnym ogórkiem i fetą
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Tortilla
1.5 Ogórek
60 g Cukier
90 ml Ocet jabłkowy
180 ml Woda
300 g Marynowany ser feta
18 liść Mięta
6 kawałek Szynka
Sól, pieprz
250 g Serek śmietankowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Ogórka obierz i pokrój w długie słupki. Posiekaj liście mięty.
Etap 2 /4
Do misy wlej wodę, ocet, dodaj cukier, sól, pieprz i włóż pokrojonego ogórka. Wymieszaj.
Etap 3 /4
Gotowanie pod niskim ciśnieniem: 1 minuta. Po ugotowaniu odstaw do schłodzenia.
Etap 4 /4
Posmaruj tortille serkiem, wyłóż pozostałe składniki i zwiń rolki. Pokrój na kawałki.