Jajka zapiekane ze szparagami, pomidorkami i fetą
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
Kilka zielonych szparagów
2 Jajka
Kilka pomidorków koktajlowych
1 łyżeczka Oliwy
Sól i pieprz
20 g Sera feta
Szczypiorek
Grzanki do podania
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Szparagi umyj i odetnij od nich twarde końcówki. Wrzuć je do naczynia żaroodpornego, dodaj pomidorki, oliwę sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Etap 2 /3
Wbij dwa jajka, dopraw je solą i pieprzem, posyp serem feta i włóż naczynie żaroodporne do AirFryer’a Tefal. Ustaw temperaturę na 170°C i czas na 20 minut. Sprawdź jajka po 15 minutach - są gotowe, gdy białka są ścięte, a żółtko nadal płynne.
Etap 3 /3
Posyp szczypiorkiem i zjedz z grzankami! Smacznego!