Roladki z kurczaka faszerowane krewetkami
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Piersi z kurczaka
200 g Krewetek 31/40
10 g Papryki słodkiej
1 Cebula
1 Cytryny
Sól, pieprz do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Piersi przecinamy wzdłuż na pół, solimy i pierzymy. Rozklepujemy na około 0,5 cm kotlety. Rozklepane piersi układamy na folii, tak aby powstał jeden płat.
Etap 2 /5
Krewetki solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę, otartą skórkę z cytryny i grubo siekamy (np. w chopperze) do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę i dokładnie mieszamy.
Etap 3 /5
Na rozklepanego kurczaka kładziemy masę krewetkową i rozsmarowujemy na 3/4 powierzchni. Zwijamy w rulon za pomocą folii i skręcamy w tak zwanego „cukierka".
Etap 4 /5
Rozgrzewamy grilla na funkcji „Pierś kurczaka”. Roladę kroimy przez folię na 4 równe części i układamy na grillu.
Etap 5 /5
Gotowe roladki serwujemy z ulubionymi dodatkami, na przykład z sałatką z cukinii.