Rogaliki ze szpinakiem i serem
- Całkowity czas 26 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
7 sztuki
1 Ciasto francuskie
110 g Ser feta
30 g Szpinak
1 Żółtko
3 szczypta Gałka muszkatołowa
1 szczypta Czarny pieprz
Akcesoria
Empanadas
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wsyp wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszaj.
Etap 2 /5
Umieść 1 łyżkę masy w kształcie klopsika na środku każdego krążka.
Etap 3 /5
Złóż ciasto w kształt rogalika, dociśnij, aby uszczelnić krawędzie i lekko spłaszcz wierzch dłonią.
Etap 4 /5
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /5
Włóż rogaliki do urządzenia. Piecz, aż kolor będzie złotobrązowy, a ciasto chrupkie. Sprawdź czas pieczenia, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.