Risotto z karczochami i czerwonym pesto
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Ryż carnaroli
30 g Cebula
1 szt. Czosnek
30 ml Białe wino
220 ml Bulion warzywny
20 g Czerwone pesto
100 g Marynowane serca karczochów pokrojone na 2 lub 3 części
20 g Ubita płynna śmietanka
1 łyżka Parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej 1 łyżkę oleju z marynaty karczochów do garnka.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę i czosnek przez 2 min. w marynacie. Dodaj ryż. Wymieszaj. Dodaj białe wino.
Etap 4 /6
Po odparowaniu wina dolej bulionu i włóż pesto. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj.
Etap 5 /6
Gotuj pod przykryciem.
Etap 6 /6
Wymieszaj. Dodaj śmietanę i karczochy. Podawaj z parmezanem.