Filety z kurczaka z boczkiem, warzywami i czerwonym pesto
- Całkowity czas 1 godz. 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Piersi z kurczaka
Sól, pieprz
3 łyżka Serek śmietankowy z ziołami
12 Boczek
1.5 kg Mrożona mieszanka warzyw
Sól, pieprz
3 łyżka Oliwa z oliwek
6 łyżka Czerwone pesto
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Połóż pierś kurczaka płasko na desce do krojenia. Weź mały, ostry nóż i przetnij środek piersi, aby powstała kieszeń. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Posmaruj wierzch serkiem śmietankowym. Zamknij każdą pierś z kurczaka i owiń 4 plasterkami boczku. Odstaw na bok.
Etap 3 /6
W pojemniku wymieszaj warzywa z oliwą, czerwonym pesto i przyprawami. Przełóż wszystko do miski. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
Po 10 minutach wymieszaj warzywa i ułóż na nich piersi z kurczaka. Kontynuuj pieczenie.
Etap 5 /6
10 minut przed końcem programu obróć piersi, aby zapewnić równomierne pieczenie.
Etap 6 /6
Przełóż je na talerz i natychmiast podawaj.