Pudding migdałowy z morelami
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Jajko
150 g Ciastko
50 g Mielone migdały
200 ml Mleko
8 Morela
Forma
1 łyżka Migdał
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Pokrusz ciastka. Morele pokrój na połówki.
Etap 2 /5
W osobnej misce wymieszaj jajka, ciasteczka, mielone migdały, mleko i morele.
Etap 3 /5
Wlej mieszaninę do formy do ciasta. Przykryj wierzch papierem do pieczenia. Włóż do misy Cook4me z 400 ml wody.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Odstaw w chłodne miejsce na 8 godzin. Udekoruj płatkami migdałów i owocami.