Potrawka z kurczaka
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g Kurczaka
120 g Marchewki
200 g Kalafiora
200 g Cukinii
200 g Pieczarek
200 g Brokułu
150 g Cebuli
150 g Bobu (może być mrożony)
200 g Pieczarek
Pietruszki
4 łyżka Oliwy
100 g Masła
1.5 l Bulionu lub wody
200 g Śmietany 18%
4 łyżka Mąki pszennej
1.5 łyżka Sosu sojowego
3 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Curry
1 łyżeczka Rozmarynu
2 łyżeczka Garam masala
Sól i pieprz
Ugotowany ryż
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Kurczaka oraz cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w talarki, większe pieczarki rozkrawamy. Cebulę siekamy w piórka, a brokuł i kalafiora rozdzielamy na mniejsze różyczki.
Etap 2 /5
Do urządzenia wlewamy 4 łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem, 2 łyżeczkami czosnku granulowanego, 2 łyżeczkami czosnku niedźwiedziego oraz 2 łyżeczkami curry. Dodajemy kurczaka i cebulę i dokładnie mieszamy. Podsmażamy przez 7 min mieszając od czasu do czasu. Zawartość urządzenia przekładamy do osobnego naczynia.
Etap 3 /5
Do Cook4me wkładamy masło, doprawiamy 1 łyżeczką czosnku niedźwiedziego oraz 1 łyżeczką rozmarynu. Dodajemy sól i pieprz oraz wszystkie warzywa. Dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 8 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /5
Wlewamy bulion oraz sos sojowy. Doprawiamy garam masala i solą oraz pieprzem. Dodajemy śmietanę i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszamy. Gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.
Etap 5 /5
Odlewamy do osobnego naczynia 500 ml wywaru (bez warzyw) i zagęszczamy za pomocą mąki. Dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do całej potrawki. Mieszamy całość. Danie podajemy z ryżem.