Podwójnie czekoladowe muffiny z cukinii
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
4 osób
150 g Cukinia
70 g Cukier trzcinowy
120 g Mleko sojowe
80 g Olej
2 Jajko
225 g Mąka cukiernicza
25 g Kakao
8 g Proszek do pieczenia
150 g Kropelki czekoladowe
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Cukinię umyj, odetnij końcówki, następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Odsącz ręcznie wodę z cukinii, aby uzyskać wskazaną wagę. Jeśli to konieczne, możesz zetrzeć więcej. Odłóż na bok.
Etap 2 /5
Do dużej miski wsyp cukier, wlej mleko sojowe i olej. Ubijaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj jajka, następnie wymieszaj. Dosyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ubij ponownie. Za pomocą szpatułki delikatnie wymieszaj cukinię i dwie trzecie kropelek czekolady.
Etap 3 /5
Nałóż łyżką ciasto do trzech czwartych wysokości foremek na muffiny, a następnie posyp pozostałymi kropelkami czekoladowymi.
Etap 4 /5
Umieść muffiny w urządzeniu Easy Fry, korzystając ze standardowej blachy. Ustaw program DESER na 160°C na 15 minut.
Etap 5 /5
Pozostaw do ostygnięcia lub ciesz się ciepłymi muffinami.