Czekoladowe muffiny z karmelowym środkiem
- Całkowity czas 39 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 29 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
180 g Kakao w proszku
360 g Cukier
390 g Mąka
330 g Mleko
330 g Masło
420 g Jajka
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Soda oczyszczona
180 g Posolony Karmel
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Roztop masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 2 /4
W misie wymieszaj trzepaczką jajka, kakao w proszku, cukier, mleko i roztopione masło. Dodaj mąkę i ponownie wymieszaj, a następnie dodaj proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Etap 3 /4
Każde zagłębienie wypełnij do połowy masą. Dodaj łyżkę karmelu i pokryj resztą masy.
Etap 4 /4
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.