Kokosowa zupa z soczewicy i mango
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
180 g Czerwona soczewica
1 l Bulion warzywny
680 g Pomidor
180 g Marchew
1 Sok cytrynowy
230 g Mleko kokosowe
560 g Mango
40 g Orzech nerkowca
4 łyżka Kolendra
2 Imbir
Chilli
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Soczewicę i startą marchewkę̨ gotujemy w bulionie przez 10 minut pod średnim ciśnieniem.
Etap 2 /7
Kroimy w większą kostkę pomidory i mango.
Etap 3 /7
Dodajemy do garnka pomidory, mango, mleko kokosowe, orzechy i przyprawy.
Etap 4 /7
Gotujemy jeszcze do 10 minut.
Etap 5 /7
Wyciskamy cytrynę lub limonkę.
Etap 6 /7
Blendujemy zupę na krem.
Etap 7 /7
Przelewamy do miseczek i posypujemy kolendrą.