Ryba zapiekana z fasolką i batatami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
600 g Dorsz
800 g Batat
800 g Fasola szparagowa
200 g Ser biały chudy
Sól i pieprz do smaku
Tymianek
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ugotuj na parze fasolkę przez 8 minut.
Etap 2 /7
Ugotuj na parze pokrojone w kostkę bataty przez 13 minut.
Etap 3 /7
W misie wyłożyć ugotowaną fasolkę i bataty.
Etap 4 /7
Posypać pokruszonym w dłoniach serem.
Etap 5 /7
Rozłożyć gałązki tymianku, przyprawić.
Etap 6 /7
Ułożyć na wierzch rybę i jeszcze delikatnie doprawić solą i pieprzem.
Etap 7 /7
Zapiekać pod pokrywą Extra Crisp w temperaturze 200°C przez 15 minut.