Pieczony ser halloumi z miodem
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Ser halloumi
2 łyżka Miód
1 Skórka z cytryny
2 łyżka Suszone oregano
2 szczypta Przyprawa chili
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Odsącz ser halloumi i opłucz pod strumieniem wody.
Etap 2 /5
Umieść go w formie do pieczenia pasującej do urządzenia i polej miodem. Posyp skórką z cytryny, suszonym oregano i chili.
Etap 3 /5
Umieść formę na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /5
Po upieczeniu sera halloumi pokrój go w cienkie plasterki i polej lekko karmelizowanym miodem.
Etap 5 /5
Podawaj od razu.