Pieczony camembert z żurawiną
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Camembert
2 łyżka Suszona żurawina
2 łyżka Orzechy pekan
2 łyżka Orzechy nerkowca
1 łyżeczka Włoskie przyprawy
2 łyżka Szczypiorek
1 łyżka Płynny miód
1 łyżka Oliwa z oliwek
2 gałązka Rozmaryn
Pieczywo
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Wyjmij ser z opakowania.
Etap 2 /8
Umieść camembert w małym naczyniu dostosowanym do rozmiaru urządzenia.
Etap 3 /8
Za pomocą noża wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na wierzchu sera, aby ułatwić jego pieczenie.
Etap 4 /8
Umieść camembert w urządzeniu. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 5 /8
Podczas pieczenia sera przygotuj dodatki: w naczyniu wymieszaj żurawinę, orzechy pekan, nerkowce, włoskie przyprawy i posiekany szczypiorek.
Etap 6 /8
Podpiecz pieczywo.
Etap 7 /8
Gdy camembert się upiecze, ostrożnie wyjmij go z urządzenia. Skrop ciepły ser miodem i oliwą z oliwek, a następnie wyłóż mieszankę żurawiny, orzechów włoskich i ziół. Dodaj gałązki rozmarynu.
Etap 8 /8
Podawaj ozdobionego camemberta natychmiast z podpieczonym pieczywem do maczania.