Grzanki z oscypkiem i żurawiną
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 sztuki
2 Duże kromki chleba
Roszponka
2 Ząbki czosnku
1 łyżka Masła
Oscypek
2 łyżka Miodu
Orzechów włoskich
Szczypiorek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Oscypek posmaruj miodem. Wrzuć do air fryera i piecz w 190°C 3-5 min, aż będzie przyrumieniony (czas pieczenia może się delikatnie różnić w zależności od oscypka i tego, jak mocno jest zbity).
Etap 2 /5
Masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem i posmaruj nim pieczywo.
Etap 3 /5
Piecz grzanki w air fryerze w 180°C przez 2-3 minuty.
Etap 4 /5
Upieczony, gorący oscypek pokrój na plastry.
Etap 5 /5
Na grzance ułóż roszponkę, na to plasterki oscypka, dodaj żurawinę i posyp szczypiorkiem oraz posiekanymi orzechami.