Pieczarkowy burger z grilla
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Małe pieczarki
4 łyżka Pesto
4 Bułki do burgerów
2 Awokado
1 Czerwona papryka
Sałata
4 kawałek Ser wegański
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj pieczarki. Weź pędzelek i posmaruj wierzch pieczarek sosem pesto.
Etap 2 /5
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Upewnij się, że płyta znajduje się w szufladzie 1. Wybierz program GRILL, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 10 minut. Nie wrzucaj składników do miski – urządzenie zacznie się automatycznie nagrzewać. Naciśnij START, aby rozpocząć pieczenie.
Etap 3 /5
Wyemitowanie dźwięku i pojawienie się komunikatu „Dodaj” na wyświetlaczu oznaczają, że cykl nagrzewania grilla dobiegł końca. Połóż pieczarki na płycie w szufladzie 1, na wierzchu umieść ciężki przedmiot, np. żeliwną patelnię, a następnie zamknij szufladę. Gotowanie wznowi się automatycznie.
Etap 4 /5
W połowie gotowania urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy, a ikona zamiga – wstrząśnij wtedy koszem, aby wymieszać pieczarki.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast w bułce, z sałatką, kilkoma plasterkami awokado, kilkoma paskami czerwonej papryki, wegańskim serem i niewielką ilością pesto. Podawaj z frytkami z dyni.