Pasztet z ricotty i papryki
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Ricotta
1.5 szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
2 szt. Listki żelatyny
Sól, pieprz
30 g Pesto alla genovese lub pesto rosso
50 ml Mleko
400 ml Pasztet
Olej
200 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz papryki, usuń pestki i pokrój w cienie paski.
Etap 3 /8
Namocz żelatynę w zimnej wodzie.
Etap 4 /8
Przypraw ricottę pesto, solą i pieprzem. Wlej mleko do Cook4me. Włóż odsączoną żelatynę. Gdy się rozpuści, dodaj ricottę. Opłucz misę Cook4me.
Etap 5 /8
Wlej olej do Cook4me. Podsmaż paprykę pokrojoną w paski, skórką do dołu (w razie potrzeby, podziel na dwie porcje).
Etap 6 /8
Wlej 200 ml wody do Cook4me. Włóż paprykę do koszyka do gotowania na parze.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
W kamionce układaj kolejno warstwy ricotty i papryki. Chłódź przez 12 godzin przed wyjęciem i podaniem.