Pasta z makreli z ziarnami gorczycy
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g makrela zwyczajna konserwowa
60 g Ser Mascarpone
25 g szalotka
1 łyżka ziarna gorczycy
1 łyżeczka sok z cytryny
2 łyżka olej rzepakowy
5 ziarnka różowego pieprzu
szczypiorek
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Otwórz konserwowaną makrelę i odsącz płyn.
Etap 2 /9
Obierz i posiekaj szalotkę.
Etap 3 /9
Do blendera dodaj ser mascarpone, nasiona gorczycy, sok z cytryny, olej i ziarnka różowego pieprzu. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 4 /9
Ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go.
Etap 5 /9
W razie potrzeby można użyć mieszadła.
Etap 6 /9
Dodaj filety z makreli w płatach i szalotkę.
Etap 7 /9
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 8 /9
W razie potrzeby można użyć mieszadła.
Etap 9 /9
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.