Obłędne czekoladowe babeczki
- Całkowity czas 1 godz. 35 min.
- 35 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
270 g Gorzka czekolada
180 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
180 g Chipsy czekoladowe
210 g Masło
3 Jajko
180 g Cukier
180 ml Mleko
600 ml Śmietana kremówka 30%
300 g Gorzka czekolada
6 łyżka Cukier puder
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /12
CIASTO Roztop masło i 90 g czekolady w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 2 /12
W międzyczasie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i łezki czekoladowe do małej miseczki.
Etap 3 /12
W drugiej misie ubij jajka i cukier do momentu, gdy masa stanie się biała i lekko spieniona.
Etap 4 /12
Połącz obie masy i wymieszaj z mlekiem.
Etap 5 /12
Rozdziel ciasto równo do 6 form, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 6 /12
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 7 /12
Pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie wyjmij z foremki.
Etap 8 /12
POLEWA Roztop pozostałą czekoladę w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem. Wyjmij formę i pozostaw do schłodzenia.
Etap 9 /12
W misie ubij śmietanę, dodając stopniowo cukier puder.
Etap 10 /12
Powoli, ciągle ubijając, wlej do bitej śmietany czekoladę.
Etap 11 /12
Napełnij bitą śmietaną z czekoladą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy i udekoruj babeczki.
Etap 12 /12
Przechowuj w lodówce aż do podania.