Nadziewane okrągłe cukinie
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
8 Duże cukinie
2 Małe cebule
2 goździk Czosnek
2 wiązka Bazylia
300 g Filety z kurczaka
200 g Świeży ser kozi
60 g Mielone migdały
2 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Chili
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj cukinie, odetnij górną część i ostrożnie wydrąż.
Etap 2 /4
Dobrze zblenduj 3/4 miąższu cukinii, cebulę, obrane ząbki czosnku, liście bazylii, kurczaka pokrojonego w kostkę, ser kozi, mielone migdały, sól, chili i pieprz.
Etap 3 /4
Nadziej cukinie tym farszem, nałóż z powrotem odcięte części i umieść w naczyniu.
Etap 4 /4
Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 30 minut.