Hamburgery z boczkiem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Hamburgery wołowe
4 kawałek boczek
2 łyżka musztarda francuska
2 łyżka majonez
4 kawałek ser cheddar
4 szt. bułki
dodatki
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Włącz grill. Wybierz program manualny lub Boczek (w zależności od modelu) i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść boczek na grillu i ostrożnie zamknij go. Naciśnij OK, aby rozpocząć gotowanie. Piecz do czasu, aż na ekranie wyświetli się komunikat „Chrupiące” lub dopóki kontrolka nie zmieni koloru na czerwony. Połóż grillowane plasterki na talerzu.
Etap 2 /3
Weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe. Następnie wybierz program Burger i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść hamburgery na grillu i zamknij go. Upiecz zgodnie ze swoimi preferencjami: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone.
Etap 3 /3
Na każdym hamburgerze natychmiast połóż plasterek sera, dopóki są jeszcze gorące. Wymieszaj musztardę z majonezem i rozsmaruj na połówkach bułek, nałóż ulubione dodatki (krążki cebulowe, liście sałaty, pomidory, ogórki), a na wszystkim połóż hamburgera. Dodaj grillowane plasterki boczku i nałóż drugą połowę bułki. Podawaj od razu.