Fondant z orzechami laskowymi
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Czekolada gianduja
60 g Masło
40 g Mąka
25 g Cukier
1 szt. Jajko
6 szt. Orzech laskowy
100 ml Zabajone
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Roztop masło i czekoladę, wymieszaj trzepaczką z jajkami, mąką, orzechami laskowymi i cukrem.
Etap 3 /5
Do Cook4me wlej 200 ml wody i włóż koszyk do gotowania na parze. Ciasto przelej do aluminiowych foremek i ułóż je w koszyku.
Etap 4 /5
Naciśnij „Start”.
Etap 5 /5
Wyjmij fondanty i polej zabajone.