Markizy z bakłażana
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
2 Bakłażany
1 łyżeczka Słodkiej papryki
400 g Serka śmietankowego
Sól, pieprz
2 Ząbki czosnku
Olej do skropienia
Krem balsamiczny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Bakłażana kroimy w ok. 1 cm plastry i marynujemy w soli, pieprzu i papryce.
Etap 2 /4
Ustawiamy program automatyczny – bakłażan i zamykamy grill. Gdy się rozgrzeje, układamy na płycie plastry bakłażana, skrapiamy olejem i zamykamy grill.
Etap 3 /4
Serek mieszamy z pieprzem, solą i czosnkiem.
Etap 4 /4
Zgrilowanego bakłażana smarujemy serkiem i przykrywamy drugim plastrem. Tak przygotowane markizy dekorujemy kiełkami lub świeżymi ziołami, skrapiamy kremem balsamicznym.