Dip z bakłażana i sezamu
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Bakłażan
2 łyżka Tahini
2 goździk Czosnek
6 łyżka Grecki jogurt
1 łyżeczka Kminek
10 ml Sok z cytryny
6 łyżka Oliwa z oliwek
0.66 łyżeczka Papryka
2 łyżeczka Miód
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Pokrojonego bakłażana w kostkę, włóż do koszyka do gotowania na parze. Dodaj 200 ml wody do misy.
Etap 3 /4
Gotuj w Cook4me.
Etap 4 /4
Pozostaw do ostygnięcia. Zblenduj z pozostałymi składnikami. Podawaj na zimno.