Grillowane bakłażany z pesto
- Całkowity czas 37 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 27 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 Bakłażany
15 cl Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
200 g Pesto
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłucz bakłażany i pokrój na plasterki o grubości ok. 5 mm.
Etap 2 /4
Posmaruj olejem, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /4
Włóż tacę grillową do miski, a pojedynczą warstwę bakłażanów do miski urządzenia. Wersja cyfrowa: Wybierz tryb PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C. Obróć w połowie pieczenia. Posmaruj bakłażany pesto, wznów program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz jeszcze przez 2 minuty. Wersja mechaniczna 2 w 1: Piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C, obracając w połowie pieczenia, a następnie posmaruj bakłażany pesto i piecz jeszcze przez 2 minuty.
Etap 4 /4
Posmaruj bakłażany pesto, wybierz program GRILL i piecz przez 5 minut (wersja cyfrowa) lub przez 5 minut (wersja mechaniczna 2 w 1) w temperaturze 200°C.