Makaron z kurkami w sosie serowym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Makaronu świderki
200 g Kurek
100 g Pomidorków koktajlowych
2 Małe cebulki
200 ml Mleczka migdałowego
50 g Sera pleśniowego
100 g Parmezanu
Świeża pietruszka
1 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
1 łyżka Masła
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Ugotuj makaron al dente z połową łyżeczki soli. Kurki dokładnie umyj i osusz.
Etap 2 /4
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozpuść masło w Tefal Cook4Me. Smaż cebulę do zarumienienia. Do cebuli dodaj kurki i smaż, aż zmiękną. Dopraw solą oraz pieprzem.
Etap 3 /4
Zalej całość mleczkiem migdałowym, dodaj ser pleśniowy oraz połowę startego parmezanu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
Etap 4 /4
Sos połącz z makaronem oraz pomidorkami. Wyłóż dwie porcje na talerze i posyp pozostałą ilością parmezanu oraz świeżą pietruszką.