Kurczak w sosie serowym ze szpinakiem
- Całkowity czas 20 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g makaronu
450 g mięsa z udek kurczaka
1100 ml wody
30 g sera tartego Grana Padano
200 ml śmietanki płynnej 18%
1 łyzeczka suszonych liści pietruszki
2 łyżeczka soli
1 łyżeczka Vegety
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
duża garść świeżych liści szpinaku
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie cebulę, czosnek i mięso. Nieprzerywając funkcji smażenia, dodaj sól, Vegetę, pietruszkę, wodę i śmietankę pomieszaną z serem. Zamieszaj dokładnie danie i poczekaj, aż zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj danie. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji dodaj do potrawy świeże liście szpinaku i dokładnie wymieszaj całość.