Makaron z grzybami i sosem orzechowym
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Makaron
300 g Grzyb
250 ml Bulion warzywny
1 łyżka Ocet jabłkowy
100 g Orzech nerkowca
2 szt. Cebula
50 ml Oliwa z oliwek
1.5 łyżka Estragon
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Namocz przez noc orzechy nerkowca.
Etap 2 /7
Odetnij łodygi grzybów i odłóż je na bok. Posiekaj grzyby i cebulę.
Etap 3 /7
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekaną cebulę i grzyby.
Etap 4 /7
Makaron ugotuj w garnku z wrzącą, osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Etap 5 /7
Odcedź orzechy nerkowca. Włóż je do blendera, dodaj bulion, łodygi grzybów, ocet jabłkowy i estragon, dopraw. Zamknij pokrywę. Blenduj na maksymalnej prędkości przez 1 minutę.
Etap 6 /7
Na patelnię wlej sos grzybowy i trzymaj na małym ogniu. Dodaj odcedzony makaron i wymieszaj z sosem.
Etap 7 /7
Podawaj natychmiast.