Cassoulet wg Andrzeja Andrzejczaka
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Fasola Jaś
1 l Bulion z gęsi
50 g Tłuszcz gęsi
2 szt. Gęsie udka
20 g Tymianek
20 g Rozmaryn
15 g Sól morska
1 łyżeczka Pieprz
30 g Czosnek
4 szt. Frankfurterki
200 g Boczek wędzony
100 g Bułka tarta
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Udka gęsie, przekrój na pół, dzieląc na pałkę i podudzie. Natrzyj je solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.
Etap 3 /9
Boczek pokrój w grubszą kostkę i wrzuć na mocne podsmażanie. Pod koniec smażenia wrzuć kiełbaski i obsmaż z każdej strony.
Etap 4 /9
Wyjmij mięso z urządzenia i odstaw na bok.
Etap 5 /9
Fasolę odsącz i wrzuć do urządzenia, dodaj udka gęsie razem z ziołam i zalej bulionem.
Etap 6 /9
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /9
Na koniec odsącz mięso i fasolę z bulionu.
Etap 8 /9
Dorzuć do środka kiełbaski i przesmażony boczek, posyp świeżymi ziołami i delikatnie bułką tartą.
Etap 9 /9
Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw manualnie na 200 stopni Celsjusza i piecz przez 10min.