Magdalenki z łososiem i ziołami
- Całkowity czas 1 godz. 53 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
84 g Mąka
2 szt. Jajka
10 g Cukier drobny
90 g Masło
34 g Mleko
6 g Proszek do pieczenia
2 łyżeczka Miód
2 szczypta Sól
2 łyżeczka Olej z orzeszków ziemnych
2 łyżka Szczypiorek
2 łyżka Koperek
2 szt. Wędzony łosoś
100 g Bita śmietana
1 szczypta Sól
Pieprz
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozpuść masło w formie Cake Factory na programie w oznaczonym czasie i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /7
W salaterce ubij jajka, cukier, sól morską i miód, aż masa zbieleje. Dodaj olej z orzechów ziemnych, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i odstawione masło. Dodaj mleko, następnie posiekane zioła i łososia pokrojonego na małe kawałki. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i schładzaj przez 1 godzinę.
Etap 3 /7
Wyjmij formę do 6 ciasteczek i ponownie wymieszaj. Wypełnij formę 20 gramową masą w każdym wgłębieniu i włóż do zamrażarki na 5 minut.
Etap 4 /7
Następnie umieść formę w urządzeniu Cake Factory i uruchom program na wyznaczony czas.
Etap 5 /7
Wyjmij magdalenki, wyjmij je z formy i pozostaw na drucianym stojaku do całkowitego ostygnięcia.
Etap 6 /7
W salaterce wymieszaj śmietanę z solą i pieprzem. Używając miksera elektrycznego ubij śmietanę. Odstaw na bok.
Etap 7 /7
Podawaj magdalenki z bitą śmietaną.